De echte erwtensoep komt natuurlijk uit Nederland. Een heerlijke soep voor tijdens de koude wintermaanden. De erwtensoep is rijkelijk gevuld met groente en vlees. Geniet van dit heerlijke recept!
De echte erwtensoep komt natuurlijk uit Nederland. Een heerlijke soep voor tijdens de koude wintermaanden. De erwtensoep is rijkelijk gevuld met groente en vlees. Geniet van dit heerlijke recept!
Breng de spliterwten met 2,5 liter water aan de kook in een grote pan.
Voeg de varkensschijf, de blokjes rookspek, de bouillontabletten, het kruidenbuiltje, de laurierbladeren en winterwortel toe.
Leg het deksel op de pan, laat het 2 uur zachtjes koken en roer het af en toe door.
Verwijder het kruidenbuiltje en laurierbladeren zodra de soep kruidig genoeg is.
Snij ondertussen de prei in ringen en de knolselderij in plakjes.
Schil de knolselderij en aardappelen en snij ze in blokjes.
Voeg na 1,5 uur koken de prei, knolselderij en aardappel toe.
Voeg de rookworst de laatste 20 minuten toe.
Haal vervolgens de rookworst en de varkensschijf uit de soep.
Verwijder de botjes van de varkensschijf en snij het vlees in kleine stukjes.
Snij de rookworst in plakjes.
Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.
Roer het vlees, worst, bladselderie en peterselie door de soep en serveer het met sneetjes roggebrood.
Ellen
1 november 2016 @ 08:20
Een lekkere Hollandse erwtensoep. Met de koude dagen weer voor de deur heerlijk genieten