Erwten voor de erwtensoep

Erwtensoep maken hoeft zeker niet lastig te zijn, maar het is wel even goed opletten wat voor soort erwtensoep je wilt maken. Verreweg de meeste recepten voor echte snert maak je met behulp van spliterwten. Om veel dikte in de soep te krijgen worden er natuurlijk ook aardappelen toegevoegd en om de soep extra lekker en goed vullend te maken wordt er gebruik gemaakt van worst, van bepaalde soorten vlees of natuurlijk van spekjes. Zeker spekjes zorgen er weer voor dat je wat minder zout hoeft toe te voegen om het gerecht goed op smaak te brengen. Natuurlijk kan je eindeloos experimenteren met snert maken. Zo zijn er ook varianten die niet worden gemaakt van spliterwten, maar van bijvoorbeeld doperwten of kikkererwten.

 

Erwtensoep van doperwten

Mensen die gewend zijn om snert te maken van spliterwten kijken misschien gek op van een recept met doperwten, maar het is zeker mogelijk om erwtensoep te maken met doperwten in plaats van spliterwten. Een belangrijk iets om hierbij wel rekening mee te houden kan je eigenlijk al zien aan de naam van de erwten. Het zijn ‘dop’erwten. Dit wil zeggen dat deze erwten nog in de dop zitten en als je deze zo in de soep doet en het vervolgens laat zitten, dan heb je een soep vol dopjes, of velletjes. Het is dus belangrijk om de soep tussentijds te zeven, zodat je hier geen last van hebt. Als je snert gaat maken van doperwten, gebruik dan liever doperwten uit blik dan diepvriesdoperwten.

 

Snert van kikkererwten

Het is ook zeker goed mogelijk om erwtensoep te maken van kikkererwten. Veel mensen vinden dat deze soep gewoon ‘kikkererwtensoep’ moet worden genoemd, maar het wordt toch ook wel vaak gewoon omschreven als een lekkere variant van erwtensoep. Het zijn immers ook gewoon erwten. Als je kikkererwten gebruikt voor je snert recept, dan is het wel belangrijk de kikkererwten goed uit te laten lekken voor je deze aan de soep toevoegt en niet te lang mee te laten koken, maximaal tien minuten totaal.


Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2012 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: